Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،محمد فرید سپری رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه گیاه زعفران به لحاظ مصرف آب بسیار کم توقع و توسعه کاشت آن جز برنامه توسعه کشاورزی در شرق استان است، گفت: فصل کاشت زعفران از اواسط تیر تا شهریور است و اولین زمان آبیاری در زعفران بسیار اساسی و حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپری افزود: در سال زراعی جاری حدود ۶۳ هکتار از اراضی این استان به کشت زعفران اختصاص داده شده است و امید است هر ساله این رقم افزایش حائز اهمیتی داشته باشد.

او گفت: در سال زراعی ۹۹ سهم استان از تولید زعفران ۲۰۰ کیلوگرم بوده و انتظار می‌رود در سال جاری این میزان به ۲۵۰ کیلوگرم افزایش یابد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: میانگین تولید به طور متوسط ۵ تا ۶ کیلوگرم در هر هکتار است و شهرستان بیجار با ۸ هکتار بیشترین سطح در استان و شهرستان قروه با یک هکتار کمترین سطح زیر کشت را دارد.

سپری در ادامه یاداور شد: زمان کشت زعفران در استان کردستان از اوایل تیر تا اواسط شهریور و زمان برداشت نیز ۱۰ آبان تا پایان آبان به انجام می‌رسد.

زعفران به عنوان زیر مجموعه گیاهان دارویی دارای مزیت‌های دارویی و به عنوان یک طعم دهنده و رنگ غذا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

زعفران که از آن به عنوان طلای سرخ یاد می‌شود، علاوه بر سودآوری خوبی که برای کشاورزان دارد، می‌تواند پای دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به خود را به کردستان باز کند و از طرفی دیگر وابستگی کشاورزی استان را به منابع آبی کاهش دهد.

کشت زعفران به عنوان یک محصول جدید و ناآشنا برای کشاورزان کردستانی نیازمند حمایت‌ها و راهنمایی‌های کارشناسان این حوزه است و مسئولان باید ضمن شناسایی کشاورزان پیشرو زمینه را برای گسترش سطح زیرکشت زعفران افزایش دهند.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زعفران کاشت زعفران جهاد کشاورزی کشت زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۰۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مدیر تعاون روستایی لرستان گفت: ۲۶ مرکز خرید تضمینی گندم و ۹ مرکز خرید کلزا در سطح استان تا پایان فصل برداشت فعال هستند و با توجه به نزول رحمت الهی و کیفیت مناسب مزارع، پیش بینی می‌شود سال زراعی خوبی برای کشاورزان این خطه باشد.

غلامعلی فتحی با بیان اینکه استان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در کشور است افزود: امید می‌رود با برنامه ریزی‌های صورت گرفته، مشکلی از لحاظ خرید محصولات کشاورزان از جمله گندم و دانه روغنی کلزا نداشته باشیم.

فتحی گفت: با بازدید از مراکز خرید گندم وتشکیل تیم‌های نظارتی مختلف تلاش می‌کنیم تا مشکل کمیسیون‌های خرید به کمترین میزان برسد.

به گفته وی طی سال زراعی جاری ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان برای سه محصول گندم، جو و کلزا در سامانه کشت قراردادی ثبت شده است که علاوه بر خرید تضمینی هزینه‌های حمل و بیمه محصول نیز در قرارداد‌ها مشخص و به کشاورزان کمک می‌شود.

بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان وجود دارد، سطح زیر کشت کلزا در استان بیش از سه هزار و۵۰۰ هکتار است و و تولید گندم طی سال گذشته در حدود ۲۳۵ هزار هکتار اراضی استان از ۱۲۳ هزار تن به ۵۳۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • رفع تداخل ۲۱۹۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد